Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

První vycházka roku 2021




 Letošní sezona je jiná oproti té loňské. V první řadě jsem se tolik nehonil do pořízení povolenky, vždyť byla dlouho zima a na tu pravou zimní plavačku jsem stále čekal. Do cesty zasáhlo i uzavření MO a stopka ve vydávání povolenek. Musel jsem si počkat déle než bych chtěl. První teplé paprsky roku 2021 mě lákaly k vodě a já jsem se nakonec pod dvou týdnech čekání na povolenku dočkal. :-) 

První vycházka byla jasná - pohodová rychloakce na místní Malši. Úsek v tůních u Špačků jsem měl zmapovaný pouze z procházky s vláčkou. Už v roce 2019 jsem zde objevil zajímavá místa, ke kterým jsem se v roce 2020 nedostal. Teď přišla ta chvíle poznávání nového.

Nekomplikoval jsem to, vzal jsem novou plavačku a toastovým chlebem a na druhý prut jsem dal univerzální peletu. Po rutinním náhozu pelety ke křoví na druhém břehu jsem si vklidu začal rozbalovat plavačku. Myslel jsem si, že budu mít klídek a na peletu nemusím pospíchat, opak byl pravdou. Do půl minuty si periferně všímám jak se ohýbá prut s peletou a prvním letošním úlovkem byl jelec tloušť. Byl jsem překvapen rychlostí braní a z prvního úlovku jsem měl radost.

To odpoledne jsem pořádně vymrznul a pohrál si s nastavením nové plavačky. Odměnou byl úlovek 55 cm bolena dravého na kus pečiva z proudu. To byla jízda a do poslední chvíle jsem nevěděl s jakou rybou mám tu čest. 

Později odpoledne jsem se na půl hodinky přesunul na vedlejší místo, kam jsem měl původně namířeno, ale bylo obsazené. Příběh s peletou se opakoval, do minuty na ní visel další tloušť. 

Ten den jsem se pěkně vyvětral a domů jsem šel s hřejivým pocitem. Oprášil jsem plavačku, ke které se chci vracet častěji než předešlé roky. Celkem se na mě podívalo 6 jelců, jedne bolen a na splávek pod nohami i jeden perlín, který prověřil jemnou plavanou.

Příště určitě zase vyrazím, asi to bude i s plavačkou :-) 

Průměrná známka: žádná